Bine aţi venit în site-ul nostru!

Din februarie 2008 Fundaţia Cartea Călătoare a introdus în România standardul Daisy de realizare a cărţilor accesibile persoanelor cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire.

Cărţile audio în format daisy sunt destinate exclusiv persoanelor  cu deficiente de vedere sau cu dificultăţi de citire în conformitate cu articolul 33, aliniat 1 din legea8/1996 privind dreptul de autor. Copierea sau transmiterea către alte persoane a conţinutului acestor cărţi  fără acordul scris al Fundaţiei Cartea Călătoare este strict interzisă.

Cărţile Daisy produse de noi pot fi împrumutate gratuit de la bibliotecile publice din ţară.

Consultaţi catalogul cărţilor disponibile sau lista cărţilor în curs de realizare. Pentru comenzi online trebuie să aveţi un cont pe site-ul nostru. Folosiţi link-ul Înregistrare pentru a crea un cont de utilizator.

Vă dorim lectură plăcută!


Noutăţi

 • 08.01.2017 | Ambasador al binelui - Oferă unui nevăzător lumina cunoașterii!
  Dacă vrei să sprijini accesul nevăzătorilor români la cultură, înregistrează-te ca „Ambasador al binelui” la: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Ofera-unui-nevazator-lumina-cunoasterii

  [citeşte mai mult]

 • 08.01.2017 | Pentru informații despre Fundația Cartea Călătoare puteți accesa Pagina de Facebook
  sau paginile de web www.fcc.ro; www.carteacalatoare.ro; www.fnfn.ro

  [citeşte mai mult]

 • 05.02.2013 | Ce sunt cărţile Daisy pentru mine?
  Daniela Burghelea ne vorbeşte despre dragostea ei pentru carte şi emotia cu care păşeşte şi acum în bibliotecă. "Probabil ca nu voi mai simti niciodata placerea de a tine o carte in mina si de a o citi cu ochii, dar faptul ca pot sa merg din nou la biblioteca, in locul acela atit de drag mie, ca pot sa imprumut o carte dintr-un loc unde merg toti oamenii, ma fac sa simt ca am mai facut un pas inainte."

  [citeşte mai mult]